Ads Top

Gemeentegebouwen Delft worden zuiniger

De gemeente Delft zet de komende jaren een belangrijke stap op weg naar duurzamere gemeentelijke gebouwen die minder CO2 uitstoten. Het college heeft hiervoor een routekaart gemaakt. In 2024 moeten veertien gemeentelijke gebouwen een zuiniger energielabel hebben.

De gemeente heeft energiescans laten maken van haar gebouwen en in beeld gebracht welke verbetermaatregelen mogelijk zijn. Voorbeelden van maatregelen zijn het isoleren van vloeren en gevels en het toepassen van HR-beglazing. Hiermee kan tot 2024 voor een belangrijk deel van het gemeentelijk vastgoed het energielabel aanzienlijk verbeteren. De maatregelen worden gecombineerd met het normale onderhoud. Dat scheelt in de kosten.

Een deel van de vastgoedportefeuille bestaat uit flinke gebouwen die recent zijn gebouwd (onder meer het stadskantoor, huisvesting Werkse! en het nieuwe archiefgebouw). Hierdoor is meer dan 60 procent van het gemeentelijke vastgoed voorzien van energielabel A. Hiermee is al in belangrijkrijke mate invulling gegeven aan de duurzaamheidsambitie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.