Ads Top

Nieuw zonnepark voor Apeldoorn


Apeldoorn krijgt er een nieuw zonnepark bij. De gemeente realiseert samen met de Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn (deA) het zonnepark Brinkenweg.

De energie wordt direct geleverd aan bedrijventerrein Ecofactorij waarbij gebruikt gemaakt wordt van slimme opslagtechnieken. Naast energie, die lokaal gebruikt gaat worden, is het zonnepark goed voor natuur en biodiversiteit én kunnen inwoners en bedrijven financieel deelnemen in dit project. Het park is een goed voorbeeld voor toekomstige projecten en initiatieven.

Tussen bedrijventerrein Ecofactorij en de snelweg gaan meer dan 6000 zonnepanelen energie opwekken die de bedrijven op de Ecofactorij gaan gebruiken. Hiermee wordt het een volledig lokaal zonnepark; de energie wordt opgewekt op de plek waar het gebruikt wordt. De zonnepanelen gaan waarschijnlijk 2.500.000 kWh per jaar opwekken. Dat is het stroomverbruik van ongeveer 900 huishoudens.

De gemeente Apeldoorn en coöperatie deA zijn allebei voor 50 procent eigenaar van het park. Het zonnepark wordt gefinancierd via de bank en met crowdfunding, die deA organiseert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.