Ads Top

UT-studenten maken spectaculaire Elektrische Superbike

De Apex-RS is de derde elektrische superbike gemaakt door het studententeam Electric Superbike Twente. Wendbaarder, mooier en vooral sneller dan ooit tevoren, zegt het team.
De volledig elektrisch aangedreven race-motor zal het gaan opnemen tegen concurrerende studententeams van diverse universiteiten in binnen- en buitenland.

De Apex-RS beschikt over 160 pk waarmee hij sneller dan 250 km/u zal gaan. Om van 0 naar 100 km/u te acceleren, heeft de motor minder dan 3 seconden nodig. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 13.2 kWh en bestaat uit 495 cellen.

Het team heeft met name gefocust op de veiligheid en betrouwbaarheid van het batterijpakket. Vergeleken met de superbike van het vorige jaar, is de Apex-RS 40kg lichter. Het team verwacht daardoor een enorme verbetering in de prestaties van de superbike.

Het team had plannen om in Finland, op het eiland Bermuda en op Assen te gaan racen. Deze zijn, door de coronamaatregelen, helaas verplaatst naar het volgende jaar. Het team is desondanks druk bezig met het plannen van races tegen teams van de TU Delft en een aantal Engelse teams aan het eind van deze zomer. Daarnaast hoopt het team mee te doen aan de OW Cup op TT Circuit Assen in september.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.