Ads Top

Novartis en Luminus organiseren eerste online infomoment over windproject

De Belgische organisaties Luminus en Novartis organiseren op donderdag 14 mei twee online infomomenten voor de buurtbewoners en inwoners van Puurs-Sint-Amands.

Tijdens deze infomomenten leggen ze hun plannen uit voor de bouw van een windturbine op de terreinen van Novartis die elk jaar 7.000.000 kWh groene energie kan produceren. Dankzij deze windturbine wil Novartis een deel van haar ambitieuze klimaatdoelstellingen bereiken.

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kan er geen traditionele infomarkt georganiseerd worden. Daarom organiseren Luminus en Novartis een online infomarkt. De doelgroep bestaat in de eerste plaats uit de buurtbewoners en bij uitbreiding alle inwoners van Puurs-Sint-Amands.

De locatie van de windturbine nabij Novartis is het resultaat van uitgebreid studiewerk. Het is een prima plek, gelegen op de industriezone langsheen de N16, waar de windturbine een toevoeging betekent aan het bestaande windpark. De productie van energie bevindt zich daar ook dichtbij de afnemers van de stroom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.