Ads Top

Informatiepakket voor aardgasvrije wijken uitgebreid

De Nederlandse netbeheerders hebben een update uitgebracht van het informatiepakket dat gemeenten helpt plannen te maken voor aardgasvrije wijken.

Eind 2021 moeten alle gemeenten een Transitievisie Warmte hebben vastgesteld. Hierin worden voor de wijken in de gemeente alternatieven voor aardgasvrij verwarmen en koken beschreven.

De netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de elektriciteits- en gasnetten. De kans is groot dat daarin aanpassingen nodig zijn, wanneer gemeenten keuzes maken voor aardgasalternatieven.

In het informatiepakket wordt de rol van de netbeheerder toegelicht. Ook staat beschreven hoe de netbeheerder de gemeente kan ondersteunen bij het maken van een visie. Het document is in eerste instantie bedoeld voor iedereen die zich bij de gemeente bezighoudt met het opstellen van de Transitievisie Warmte.

Het informatiepakket is geen statisch document, maar wordt voortdurend doorontwikkeld. De eerste versie verscheen in oktober 2019, nu is een verbeterde en uitgebreide tweede versie verschenen. Het informatiepakket ​is hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.