Ads Top

Helft huizenbezitters verwacht positief effect coronacrisis op klimaatdoelstellingen

De coronacrisis heeft volgens bijna de helft van de huizenbezitters een positief effect op het realiseren van de klimaatdoelstellingen die voor 2030 zijn gesteld. De bereidheid van deze groep om te investeren in verduurzaming van de eigen woning loopt echter terug. Zo staan tegenover elke huizenbezitter die bereid is zijn woning te verduurzamen, bijna drie woningbezitters die juist op de rem trappen. Dit blijkt uit onderzoek dat Panelwizard in opdracht van ABN AMRO en de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) heeft verricht onder consumenten en bedrijven.

De lagere bereidheid om in de verduurzaming van de woning te investeren, heeft volgens ABN AMRO te maken met uitstelgedrag. Veel huizenbezitters houden de hand op de knip omdat zij onzeker zijn over de effecten die de crisis uiteindelijk op hun financiële buffer zal hebben.

Aangezien veel huiseigenaren noodgedwongen hun vakantie in eigen huis zullen doorbrengen, kan een goed aanbod twijfelaars over de streep trekken. Zo maakt de afbouw van de salderingsregeling, die over enkele jaren begint, het juist nu aantrekkelijk om te verduurzamen. Het kan voor veel huizenbezitters dus juist lonend zijn om nu in de verduurzaming van hun woning te investeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.