Ads Top

Gas of elektrisch?

Op dit moment zet ruim de helft van de Nederlanders de pannen (bijna) iedere avond op het vuur, een derde kookt op inductie en een kleinere groep heeft een keramische kookplaat.

Dit blijkt uit onderzoek dat ETNA uitvoerde om erachter te komen hoe Nederlanders het liefste koken.

Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat we binnen zes jaar niet meer op gas koken als gevolg van de energietransitie. Een derde vindt dat wel onhandig maar denkt 72 procent wel dat er goede alternatieven zijn.

Koken op gas blijft populair in Nederland, slechts 4 procent van de mensen heeft nog nooit op gas gekookt. Dat je alle pannen kan gebruiken en de vlam kunt zien en instellen zijn de meest genoemde voordelen. Waar het design van een inductiekookplaat door 32 procent van de mensen als een voordeel wordt gezien, lijkt dit bij gas niet mee te tellen, slechts 4 procent ziet dit als een voordeel. De kookliefhebbers onder de respondenten koken voornamelijk op gas en inductie. 

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft over een alternatief voor koken op gas nagedacht. Ruim 70 procent geeft aan dat zij koken op inductie als het beste alternatief beschouwen.  De meest genoemde redenen zijn dat het eenvoudig in gebruik is, eenvoudig is schoon te maken en snel en veilig is.

Een kwart van de mensen denkt na over koken op een keramische kookplaat en een kleine groep van 4 procent weet het nog niet. In het algemeen kijkt men bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat naar de aanschafprijs, de kwaliteit en het schoonmaakgemak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.