Ads Top

Rotterdam pakt crisis aan met energietransitie

Rotterdam gaat de investeringen in de energietransitie inzetten als middel tegen de door corona veroorzaakte economische crisis, dat heeft het stadsbestuur besloten. Die investeringen moeten niet alleen leiden tot energiebesparing, maar ook tot extra bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Volgens wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) worden met het energietransitieprogramma zo twee crises in een keer bestreden.

Rotterdam is in september vorig jaar gestart met het Uitvoeringsplan Energietransitie. Dat zijn 36 projecten en programma’s die de energietransitie moeten versnellen, uiteenlopend van een fieldlab voor elektrificatie van processen in de haven tot laadpalen voor elektrisch rijden en het circulair verwerken van afval. Ook zet het programma in op het ondersteunen van het realiseren van zonne-energieprojecten en het bouwen van grote windparken op zee.

Het komende jaar verwacht de gemeente het aantal duurzame projecten uit te breiden. Nieuwe projecten worden getoetst aan een nieuw afwegingskader. Daarin blijven de mate waarin CO2 wordt gereduceerd en in hoeverre projecten bijdragen aan de circulaire economie een belangrijke afwegingsfactor. Daarnaast hebben de effecten op werkgelegenheid en bedrijvigheid een zwaardere plek gekregen in het afwegingskader, zodat de duurzame investeringen ook helpen de economische crisis op te lossen.

1 opmerking:

  1. Dus de Engie Centrale Rotterdam gaat weer gesloten worden?

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.