Ads Top

Laadpaal aanvragen verschilt per gemeente

Per gemeente bestaan er grote verschillen in de realisatieperiode van publieke laadpalen voor elektrische auto’s. Dit en meer blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Vattenfall.

Mensen die zijn aangewezen op een publieke laadpaal om hun elektrische auto op te laden, moeten gemiddeld 18 weken wachten voordat deze paal geplaatst is.

In vijf gemeenten is zelfs sprake van een langere realisatieperiode, die kan oplopen tot 9 maanden.

Begin 2019 was er voor elke 2,2 elektrische auto’s een publiek laadpunt. Begin dit jaar was dit aantal toegenomen tot 3,9 elektrische auto’s per publiek laadpunt.

Om elektrisch rijden te stimuleren, bieden 282 van de 355 gemeenten (79 procent) hun inwoners de mogelijkheid om via de gemeentelijke website een openbare laadpaal aan te vragen. Deze openbare laadpalen zijn bedoeld voor mensen die hun elektrische auto niet op hun privéterrein kunnen opladen, bijvoorbeeld wanneer zij geen garage of eigen oprit hebben. Ten minste 70 procent van alle auto’s zou momenteel geparkeerd worden op de openbare weg.

Gemeenten streven ernaar dat men op een redelijke afstand van een laadpaal kan wonen en werken. De gemiddelde maximale loopafstand naar een laadpaal is 261 meter. De loopafstand die gehanteerd wordt, verschilt van 150 meter in de gemeenten Veere, Landsmeer, Middelburg en Zutphen tot zelfs 500 meter in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.