Ads Top

'Coronacrisis raakt energietransitie en klimaatdoelen'

De coronacrisis heeft ook grote invloed op de duurzame energiesector en de energietransitie. Dat blijkt uit dit tweede onderzoek dat de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) heeft gedaan bij haar leden.

Bijna alle bedrijven verwachten een licht tot zeer groot negatief effect op de klimaatdoelen. De belangrijkste redenen zijn het wegvallen van de vraag en het stagneren van projecten.

Op dit moment daalt de uitstoot maar dat is niet blijvend. ‘De economie houdt nu z’n buik in, maar structurele afslanking van de uitstoot blijft noodzakelijk. Bijvoorbeeld door energie te besparen en duurzame energie op te wekken, komen er bovendien veel nieuwe banen.’, aldus Olof van der Gaag (directeur NVDE).

Het waarmaken van het Klimaatakkoord is het best denkbare groene herstel van Nederland, volgens de NVDE. Daar zullen wel extra maatregelen voor nodig zijn. Dat was ook voor de coronacrisis al zo en dat geldt nu nog sterker. Dit geeft de beste garantie voor groene groei, met vele banen en kansen voor bijvoorbeeld comfortabele huizen en innovatieve bedrijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.