Ads Top

Startup elektrificeert iconische Mercedes-modellen

Rijden in een Mercedes-klassieker uit de jaren zestig of zeventig, maar dan wel op een batterij. Monceau Automobiles maakt het vanaf nu mogelijk.

Deze start-up voorziet originele Mercedes klassiekers van een gloednieuwe elektrische aandrijving. De eerste modellen die het bedrijf aanbiedt zijn de karakteristieke SLC 4-zitscoupé en de elegante SL cabriolet.

De iconische modellen van Mercedes uit vroegere tijden. Het design blijft tijdloos, maar de motoren zijn daarentegen hopeloos vervuilend. Monceau Automobiles lost dat probleem op door deze klassieke bolides te voorzien van elektrische aandrijving. Met als resultaat: klassiek rijden met een schone motor.

Mede-oprichter van Monceau Automobiles is Tom Van de Cruys, in België bekend als voormalig CEO van groene energieleverancier Lampiris. Hij is niet alleen begaan met het klimaatvraagstuk, maar ook klassieke Mercedes-afficionado. Zijn stap naar elektrische retrofitting komt voort uit een persoonlijke zoektocht.

Momenteel ontwikkelt en bouwt Monceau Automobiles haar eerste eSLC en eSL. Daarna gaat het bedrijf ook andere Mercedes klassiekers aanbieden, zoals de majestueuze S-Klasse coupe en cabriolet uit de jaren zestig en de Pagode SL. Zowel de eSL als de eSLC zijn vanaf dit kwartaal in pre-order te bestellen voor levering in 2021. Een compleet op klantwens gebouwde elektrische klassieker rijden, kan dan vanaf 159.000 euro, ex btw.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.