Ads Top

Start aanleg warmtenet Rijnvaart in het Westland

De eerste graafmachine en werklieden zijn gestart met de aanleg van het warmtenet in Rijnvaart. Zij gaan aan de slag om ruim baan te maken voor de eerste warmteleidingen. Na het afgraven van de ondergrond worden de warmteleidingen aangelegd en aan elkaar gelast. Het is vrij eenvoudig en toch ook bijzonder. Circa 5000 nieuwbouwwoningen in het Westland, waaronder Rijnvaart hebben een aanbod gekregen om de komende jaren aan te sluiten op het warmtenet Westland. Daarmee wordt grootschalige nieuwbouw met lokale en duurzame warmte in deze regio een feit. De komende maanden krijgen alvast 155 woningen een warmtenetaansluiting. 

“Nieuwbouwwoningen voorzien van duurzame warmte is een mooie vervolgstap in de verduurzaming van het Westland die eerder is ingezet door de glastuinbouw”, aldus wethouder Snijders (gemeente Westland). 'Het grote voordeel in het Westland is de grote bestaande warmtevraag van de glastuinbouw. Daar kunnen ontwikkelaars op meeliften als ze woningen willen ontwikkelen zonder aardgas.”

Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) is samen met de ontwikkelaars in nieuwbouwwijk Rijnvaart overeengekomen om aardgasvrij te bouwen. De vier ontwikkelende partijen sluiten de woningen aan op het aan te leggen warmtenet: Heijmans, Weboma, Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling en Wonen Wateringen.

Het warmtenet Rijnvaart gaat op termijn onderdeel uitmaken van het Westlands warmtenet waar meerdere aardwarmtebronnen en restwarmte uit de Rotterdamse haven warmte aan leveren. Rijnvaart maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat ruimte biedt aan bijna 1.000 woningen met een groene en waterrijke zone door de woonwijk.
Stap voor stap
We streven in Nederland naar een aardgasvrije toekomst. Aardgas draagt als fossiele brandstof bij aan de klimaatverandering. Voor een klimaatneutraal Nederland gaan we stap voor stap over op nieuwe manieren van verwarmen, douchen en koken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.