Ads Top

Servicemonteurs uitstootvrij de stad door dankzij HvA-onderzoek

Nu steeds meer steden streven naar ‘uitstootvrije stadslogistiek in 2025’ is het tijd voor duurzame alternatieven om klanten te bereiken. In dit onderzoek ‘Gas op elektrisch’ participeren twintig partners uit de praktijk, waaronder servicebedrijven.

Hoewel deze bedrijven steeds vaker bezig zijn met duurzame technieken, zoals de installatie van zonnepanelen en laadpalen, is hun eigen wagenpark vaak nog niet duurzaam. Dick Geelen van servicebedrijf Unica: “Wij worden door de klimaatdoelstellingen steeds meer met duurzaamheid geassocieerd. Dan kun je eigenlijk niet met je stinkende dieselbus bij de klant aankomen”.

Elektrisch vervoer is al mogelijk, maar wordt nog niet op grote schaal toegepast. Het project brengt de huidige situatie en de knelpunten in kaart. Servicemonteurs geven nu bijvoorbeeld aan dat de actieradius van elektrisch vervoer nog niet voldoende is. Het project combineert kennis van logistieke processen, energievoorziening en het gedrag van medewerkers bij de adoptie van innovatie. Het onderzoek wordt medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.