Ads Top

Helpende hand voor VvE’s in Nijmegen die willen verduurzamen

Maar liefst 45 procent van de woningen in Nijmegen is een meergezinswoning. Ondanks de duurzame ambities van de Gemeente zijn nog maar weinig appartementencomplexen voorzien van zonnepanelen. In de praktijk is het namelijk nog lastig voor VvE’s om te verduurzamen: de financiering en besluiteloosheid vormen de grootste struikelblokken. Bovendien focussen veel VvE’s zich direct op zonnepanelen en ‘nul op de meter’ terwijl er vooraf nog veel andere besparende stappen te zetten zijn.  Om te laten zien wat er wel kan, zonder dat VvE’s hoeven te investeren, organiseert AE Duurzaam op vrijdag 22 maart een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Titus Brandsma in Nijmegen waarbij ook het Nationaal Energie bespaar Fonds en de RVO de laatste ontwikkelingen presenteren.

Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo vertelt AE Duurzaam welke oplossingen er zijn waarbij VvE’s zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen. Bovendien zijn er per 1 februari er nieuwe subsidieregelingen voor VvE’s. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.