Ads Top

DOEN investeert in eerste batterijopslagsysteem voor hoogbouw dat piekbelasting afvlakt

Dankzij een investering van DOEN Participaties breidt het Utrechtse bedrijf iwell haar batterijsopslagsysteem voor duurzame energie uit over heel Nederland. Met Cube, het eerste volledig herbruikbare batterijsysteem dat piekbelasting afvlakt voor hoogbouw, besparen appartementencomplexen jaarlijks duizenden euro’s op hun netbeheerkosten. Hierdoor profiteren zowel sociale huurders als woningbouwcorporaties van de energietransitie.

iwell richt zich op een groep die vaak vergeten wordt als het om de verduurzaming van Nederland gaat, de mensen met een kleinere beurs. Uit berekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) blijkt dat mensen uit de lagere inkomensklassen relatief veel bijdragen aan de energietransitie.

Waar het bij de plaatsing van zonnepanelen op een appartementencomplex doorgaans een behoorlijke tijd duurt voordat de voorgeschreven 70 procent van de huurders ermee instemt om zonnestroom terug te leveren aan het netwerk, omzeilt Cube dit probleem. Door Cube in de centrale voorzieningen van het appartementencomplex te plaatsen, blijft de woningbouwcorporatie eigenaar en hoeft er niet eerst eindeloos vergaderd te worden.

BNG Bank maakt het mogelijk om Cube ook te leasen. Op dit moment gebruiken woningcorporaties in Eindhoven, Amersfoort, Amsterdam, Oudorp, Alphen aan den Rijn en Veenendaal het systeem al. Binnenkort volgen corporaties uit Apeldoorn, Waddinxveen en Nijmegen én een grote Amsterdamse vastgoedbelegger.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.