Ads Top

Degree-n ontvangt 2 miljoen euro investering

Degree-n haalt een investering van 2 miljoen euro op onder leiding van de Nederlandse venture capital-organisatie Techfront Ventures. Het Hilversumse cleantech-bedrijf maakt een duurzaam alternatief voor gasverwarmingen en cv's in de vorm van warmtepanelen. Met behulp van onder meer nanotechnologie kunnen ruimtes op efficiënte manier verwarmd worden.

Met de investering in Degree-n gaat Techfront Ventures ervoor zorgen dat de duurzame verwarming door heel Europa beschikbaar wordt. Het product is al verkrijgbaar in Nederland en België, en Degree-n gaat de verdere uitrol nu versnellen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland staan als eerste nieuwe landen op de planning. Daarnaast zet Degree-n een distributiekanaal op met installateurs van bestaande installatiebedrijven in water- en elektrotechniek. Die kunnen adviseren over de mogelijkheden met de verwarmingen van Degree-n en indien nodig direct installeren.

De verwarmingspanelen van Degree-n verwarmen, net als de zon, via infraroodstralen. Zo ervaar je een constante comfortabele temperatuur in een ruimte. Door het gebruik van zogenaamde Carbon Nano Tubes leveren de panelen veel warmte met weinig elektrisch vermogen en zijn ze niet aan slijtage onderhevig. De stijlvolle verwarmingspanelen zijn op het bestaande stroomnet aan te sluiten waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn. Een stopcontact is al genoeg, een gasaansluiting voor deze verwarming is niet nodig. Zelfs de stoppenkast hoeft niet uitgebreid te worden met extra groepen. Door het platte ontwerp passen de onderhoudsvrije panelen in vrijwel elke ruimte. Vergeleken met conventionele cv's verbruiken Degree-n panelen ook flink minder energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.