Ads Top

TenneT breidt Raad van Commissarissen uit en voegt meer Europese ervaring op energiegebied toe

TenneT heeft drie nieuwe leden in de Raad van Commissarissen benoemd: Edna Schöne, Essimari Kairisto en Stijn van Els. Zij zullen per 1 mei 2019 in hun nieuwe functie aantreden.
Met deze benoemingen versterkt TenneT zijn capaciteiten, kennis en Europese ervaring met het oog op de grote uitdagingen van de energietransitie in Nederland en Duitsland.

Edna Schöne (Duits, 1971) is lid van de Raad van Bestuur van Euler Hermes AG, onderdeel van 's werelds grootste kredietverzekeraar Euler Hermes, eigendom van Allianz Group. Schöne is verantwoordelijk voor het exportbevorderingsprogramma dat haar bedrijf voor de Duitse federale overheid uitvoert en is vertrouwd met het werken in een door de staat gereguleerde sector. Als verantwoordelijk bestuurslid voor Government Business, Legal en Compliance heeft zij goede relaties in de publieke sector evenals binnen de Duitse regering en overheid.

Essimari Kairisto (Fins/Duits 1966) kan terugkijken op een lange en succesvolle internationale carrière als Chief Financial Officer, onder andere binnen de energie-, chemische- en bouwsector (bijvoorbeeld RWE Group, Sasol, HOCHTIEF Solutions AG). Ze is momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Fortum OYJ, een bedrijf dat, met de Finse Staat als meerderheidsaandeelhouder,  energieoplossingen ontwikkelt op het gebied van elektriciteit, verwarming, koeling en efficiënt gebruik van grondstoffen. Daarnaast is zij lid van de Raad van Commissarissen van Freudenberg, een wereldwijd opererend technologiebedrijf dat innovaties stimuleert.

Stijn van Els (1965) werkte 30 jaar voor Shell. In zijn laatste actieve rol was hij CEO van Shell Duitsland. Daarvoor bekleedde hij functies voor Shell in Nederland, Japan, Engeland, Australië en Qatar. Hij beschikt over ruimeervaring in het begeleiden van grote kapitaalprojecten, en brengt brede  kennis in van de energiesector  en het potentieel van sector coupling (interactie tussen de sectoren energie, transport, gebouwde omgeving en industrie). In de loop der jaren heeft hij een groot internationaal netwerk ontwikkeld en uit de eerste hand ervaring opgedaan in de Duitse energietransitie.

Vanaf 1 mei 2019 bestaat de Raad van Commissarissen van TenneT uit zeven leden, van wie drie vrouwen: Stijn van Els, Laetitia Griffith, Essimari Kairisto, Edna Schöne, Ab van der Touw (voorzitter), Pieter Verboom en Rien Zwitserloot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.