Ads Top

Essent zoekt 1.500 monteurs voor verduurzamen woningen en gebouwen

De servicebedrijven van Essent zien een sterke groei in de vraag naar zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Om aan die vraag te voldoen, hebben zij in de aankomende drie jaar zeker 1.500 vakmensen nodig. De invulling van het klimaatakkoord zal leiden tot een nog grotere vraag naar verduurzamingsmaatregelen. Om haar servicebedrijven aan voldoende personeel te helpen, start Essent een wervingscampagne voor monteurs.

De servicepartnerbedrijven van Essent merken dat hun klanten steeds vaker kiezen voor zonnepanelen, aanvullende isolerende maatregelen of warmtepompen. De groei wordt bevestigd door onderzoeksbureau GFK. Zij becijferde dat in 2018 140.000 huishoudens kozen voor zonnepanelen, bijna 600.000 huishoudens (aanvullende) isolerende maatregelen hadden genomen en 66.000 huishoudens kozen voor een warmte pomp. Honderdduizenden huishoudens zeggen te overwegen een van bovengenoemde producten aan te schaffen.

Om over voldoende, goed opgeleide vakmensen te beschikken, leiden de servicepartners van Essent zelf monteurs op en zoeken zij continu de aansluiting bij opleidingen. Maar ook zij-instromers en werkzoekenden zijn meer dan welkom. Om die broodnodige krachten te interesseren, starten Essent en haar servicebedrijven zelf een campagne. Centraal staat de website www.energiemonteurs.nl. Die koppelt sollicitanten direct aan het best passende bedrijf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.