Ads Top

NAM overlegt met omgeving over toekomst locatie Grijpskerk

Over de toekomst van de NAM-locatie bij Grijpskerk gaat de NAM overleggen met gemeente Westerkwartier en de dorpen in de omgeving. Aanleiding is dat de NAM het contract met GasTerra voor de opslag van aardgas in Grijpskerk mogelijk beëindigt in 2021.

Het gaat om een klein gasveld waar de NAM in 1994 is gestopt met gaswinning. Sinds 1997 is het in gebruik voor de opslag van aardgas. GasTerra gebruikt het gasveld voor de opslag van hoogcalorisch gas. Gezien de veranderingen op de gasmarkt verwacht de NAM dat het opslaan van aardgas in het Grijpskerk-veld over enkele jaren niet meer nodig is.

Het huidige contract met GasTerra loopt tot eind 2021. NAM heeft de markt en Gasterra inmiddels op de hoogte gesteld van haar intentie om het contract niet te verlengen. De vraag is wat er in dat geval met de locatie gaat gebeuren. Daarover gaat de NAM op korte termijn met de omgeving en de gemeente in gesprek. Daarbij gaat het onder meer over de herbestemming van de locatie voor bijvoorbeeld de opwekking van duurzame energie, maar ook over het eventuele winnen van het resterende gas uit het Grijpskerk-veld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.