Ads Top

Woonbron en Nuon halen 2000 woningen van het gas af in Rotterdam-IJsselmonde

Er wordt veel gesproken en geschreven over het gasloos maken van woningen. In Rotterdam gaan Woonbron en Nuon het op grote schaal doen. Dit is bekrachtigd in de grootste warmtedeal die in de bestaande bouw tot op heden is gesloten in Nederland.

Vanaf 2020 sluit Woonbron circa 2000 woningen in Rotterdam-IJsselmonde aan op het warmtenet van Nuon. Woonbron kiest daarmee voor een milieuvriendelijk alternatief voor de huidige verwarming op aardgas. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zetten Richard Sitton en Alexander van Ofwegen afgelopen donderdag namens respectievelijk Woonbron en Nuon hun handtekening onder het contract.

Bij elkaar gaat het om 20 procent van 10.000 woningen die de gemeente Rotterdam in deze collegeperiode aardgasvrij wil maken. Petra de Groene, directeur Duurzaamheid bij de gemeente Rotterdam: ‘Het aardgasvrij maken van deze woningen hier in IJsselmonde is een mooie start van een brede gebiedsaanpak om een groot deel van IJsselmonde van het aardgas te halen.’

Na het tekenmoment werd er een symbolische handeling verricht: Woonbron, Nuon, de gemeente Rotterdam en de centrale bewonersraad van Woonbron draaiden deze donderdag met elkaar in IJsselmonde de gaskraan dicht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.