Ads Top

Loodswezen verlaagt CO2-footprint met GoodFuels' duurzame biobrandstof

Nederlands Loodswezen heeft hoge verduurzamings-ambities en gebruikt geavanceerde biobrandstof van GoodFuels in haar vloot om deze te realiseren. Na succesvolle ervaring in 2018 gaan nu alle schepen in de regio Rotterdam-Rijnmond over op een 30%-blend, waardoor er een 25% CO2-reductie versus traditionele brandstof wordt gerealiseerd.

De inzet van geavanceerde biobrandstoffen is één van de drie maatregelen die Nederlands Loodswezen heeft genomen om haar CO2-footprint te verlagen, naast het implementeren van lichtere schepen (van 54 naar 42 ton) en focus op efficiënter varen. De overstap naar een 30%-blend voor de schepen in de regio Rotterdam-Rijnmond vermindert de totale CO2-uitstoot voor het Loodswezen met 10 procent. Het streven is de inzet van de GoodFuels 30%-blend in de toekomst uit te breiden naar andere regio’s en dit is ook waarom GoodFuels en Nederlands Loodswezen een partnerschap aan gaan voor de lange termijn.

Het loodsen van zeeschepen gebeurt door circa 450 registerloodsen, die met actuele kennis van getijden, stromingen, procedures, verkeersstromen, havens en ligplaatsen de kapitein adviseren. Het Loodswezen is 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Continuïteit van operatie is cruciaal.

Naast CO2, reduceren biobrandstoffen ook significant op lokale emissies zoals zwavel, fijnstof en stikstof. Daarnaast is het voor ons van groot belang dat de biobrandstoffen op de juiste manier, uit de juiste grondstoffen geproduceerd zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.