Ads Top

Nieuwste en grootste turbines voor windpark VattenfallHollandse Kust Zuid

Vattenfall en Siemens Gamesa slaan de handen ineen om de nieuwste 10MW (SG 10.0-193 DD) turbine neer te zetten op de Noordzee. Zo’n 76 super krachtige windturbines zullen geplaatst worden bij het windpark Hollandse Kust Zuid 1&2.

Mocht Vattenfall de mogelijkheid krijgen om ook Hollandse Kust Zuid 3&4 te bouwen, dan zullen daar nog eens 76 offshore windturbines worden neer gezet. Totaal gaat het dan om 152 windmolens.

De nieuwe windturbine, momenteel de grootste en krachtigste in zijn soort, is onlangs door Siemens Gamesa onthuld als de nieuwste generatie en verhoogt de opbrengst van windenergie met 30%. Dat betekent een enorme vooruitgang in de ontwikkeling van de offshore wind industrie. De turbine heeft bladen die 94 meter lang zijn, bijna de lengte van een voetbalveld. Met de nieuwe turbines met een capaciteit van 10 MW kan Hollandse Kust Zuid 1&2 elk jaar genoeg stroom opwekken om 1 tot 1.5 miljoen huishoudens van stroom te kunnen voorzien.

Onder voorbehoud van een mogelijke gunning van de tender van Hollandse Kust Zuid 3&4, is ook de productie van de kabels, de fundaties en installatieschepen verzekerd.  De partijen voor Hollandse Kust Zuid 3&4 zijn: SIF Group B.V voor de funderingen,  Prysmian voor de kabels. De installatie van de funderingen en kabels zal worden uitgevoerd door Seaway Heavy Lift en de installatie van de turbines zal worden uitgevoerd door Swire Blue Ocean.

In september 2018 ontving Vattenfall de onherroepelijke vergunning voor de bouw van Hollandse Kust Zuid 1&2, het eerste subsidieloze windpark in Nederland. De eerste voorbereidingen van Hollandse Kust Zuid 1&2 zijn al gestart. Zo is er al begonnen met het uitvoeren van verschillende onderzoeken op de locatie van het windmolenpark in de Noordzee. Het windpark moet in 2023 gerealiseerd zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.