Ads Top

Samenwerking Vitens en Stedin geeft minder overlast voor klanten

Stedin en waterbedrijf Vitens ondertekenden onlangs een convenant om beter samen te werken. De ondertekening vloeit voort uit de intentieovereenkomst die de twee bedrijven in 2018 sloten. Doel van de samenwerking is om klanten minder overlast te bezorgen wanneer er in de grond wordt gewerkt. Daarnaast kunnen er kosten bespaard worden door beter te plannen.

De werkgebieden van Stedin en Vitens overlappen elkaar in de provincie Utrecht. Daardoor gebeurde het regelmatig dat de twee bedrijven elkaar in de grond tegenkwamen. “En dan was het vaak al te laat”, aldus Judith Koole, COO van Stedin. “Want de meeste winst op het gebied van samenwerking, halen we juist aan de tekentafel. Daarom hebben de twee bedrijven dit convenant gesloten, zodat we de planning van grondwerkzaamheden op elkaar af kunnen stemmen en de grond meer één keer open hoeft”, aldus Koole. “Hierdoor hebben klanten minder last van de werkzaamheden.”

Marike Bonhof, lid van de directie bij Vitens: “Het gezamenlijk optrekken op meerdere aandachtsgebieden, zoals inkoop, communicatie en datamanagement biedt Stedin en Vitens kansen. Een sterk veranderende markt vraagt van ons dat wij hierop inspelen. Door onze processen nog beter op elkaar af te stemmen vergroten wij de klanttevredenheid en verlagen wij de kosten.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.