Ads Top

Werkgevers energiesector verwachten explosieve groei

De werkgelegenheid groeit explosief in de energiesector (elektriciteit, gas en water). Waar deze sector in de afgelopen kwartalen nog respectievelijk +5%, +8% en +10% rapporteerde, neemt de verwachting voor het komende kwartaal een sprong naar +20%. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q3), gehouden onder 59.000 werkgevers, waarvan 750 uit Nederland.

Het groeipatroon van de energiesector hangt mogelijk samen met de groei in de bouwsector die we de afgelopen maanden hebben gezien. Een toename in bouwprojecten heeft uiteraard invloed op de gevraagde energievoorzieningen. De energiebranche is bij uitstek een sector die gedijt bij een aanhoudend vertrouwen in de economie. Daarnaast is deze sector zichzelf aan het heruitvinden door verduurzaming en grote innovaties. Zo een tendens speelt altijd een rol in het aantrekken van meer en nieuw talent.”

De bouwsector blijft onverminderd positief. De vraag naar bouwpersoneel is groot, maar het aanbod blijft beperkt. Dat heeft mogelijk invloed op het vertrouwen van werkgevers in de sector.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.