Ads Top

Essent koppelt ondernemer aan wind- en zonneparken

Voor steeds meer bedrijven is het belangrijk om te kunnen laten zien dat zij gebruikmaken van duurzame energie. Essent is het eerste energiebedrijf in Nederland dat ondernemers met het nieuwe digitale platform Ellyn aantoonbaar en direct koppelt aan zonne- en windparken. Via Ellyn kunnen ondernemers ieder kwartier zien welk park de energie levert die zij gebruiken. Eigenaren van zonne- en windparken zien op hun beurt waar hun stroom naar toegaat. Met zulke digitale middelen wil Essent bijdragen aan een duurzamere wereld.

Nederland zal moeten overstappen op duurzame energie om haar klimaatdoelstellingen te halen. Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol bij het behalen van deze doelstellingen. Om ondernemers te helpen hun energieverbruik écht te verduurzamen, introduceert Essent het peer-to-peer platform Ellyn. Niet eerder kon een energiebedrijf in Nederland bedrijven op een dergelijke manier duidelijkheid bieden over de herkomst van de gebruikte duurzame energie.

Ellyn is een digitale oplossing die bedrijven en zonne- en windparken zichtbaar aan elkaar koppelt. Met dit platform geeft Essent ondernemers ieder kwartier inzicht welk door hun gekozen park de duurzame energie heeft opgewekt die zij hebben gebruikt. Eigenaren van die parken zien op hun beurt waar hun energie naar toegaat. Die directe link tussen producent en afnemer wordt steeds relevanter, omdat zon- en windenergie steeds meer lokaal wordt opgewekt en afgenomen en vraag- en aanbod van elektriciteit beter op elkaar moeten worden afgestemd.

Via Ellyn wordt energieverbruik niet achteraf vergroend, zoals nu normaal is in de energiemarkt. Dus geen zonnestroom meer in de nacht en geen windenergie wanneer het niet waait. Mocht er onvoldoende zonne- of windenergie zijn binnen het platform, dan levert Ellyn groene stroom uit Nederland die op een ander moment is opgewekt. Zo kan Ellyn nog steeds groene stroom aanbieden, alleen door middel van certificaten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.