Ads Top

Solar Global kiest voor mega-energieopslagsysteem van Alfen

Het Tsjechische Solar Global heeft Alfen geselecteerd voor de levering van een 1 MW energieopslagsysteem voor haar zonnepanelenpark Prakšice in Tsjechië. Dit systeem zal in het vierde kwartaal van 2017 worden geleverd en wordt hiermee het eerste grootschalige energieopslagsysteem in Tsjechië.

Solar Global ontwikkelt en onderhoudt zonneparken en zonnepaneleninstallaties op daken. Momenteel beheert de onderneming ruim 100 MW aan capaciteit. Omdat Solar Global een leidende rol wil spelen in de energietransitie, investeert de onderneming in een innovatieve energieopslagoplossing. Deze wordt initieel ingezet voor energiehandel, maar is ook geschikt voor andere toepassingen, zoals het leveren van netstabiliteit, wanneer de lokale markt dit toelaat. Dit project wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

De CEO van Solar Global, František Smolka, licht toe: “Energieopslag gaat een belangrijke rol spelen in de grootschalige uitrol van duurzame energie. Met dit project bereiden wij ons voor op de toekomst. Ik verwacht daarom nog veel van deze systemen in ons land te implementeren.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.