Ads Top

Service Overstappen.nl nu ook beschikbaar via virtuele assistent Lot

Als eerste vergelijkingswebsite biedt Overstappen.nl de mogelijkheid om een energiecontract af te sluiten met een virtuele assistent. De chatbot, die de naam Lot draagt, vergelijkt aan de hand van het energieverbruik wie de voordeligste, groenste of meest klantvriendelijke energieleverancier is. Het is zo simpel als een praatje maken.

“Onze ervaring heeft ons geleerd dat klanten het meest tevreden zijn wanneer zij persoonlijk contact hebben gehad met een van onze klantenservice medewerkers. De klantenservice is echter maar een deel van de dag bereikbaar. Door Lot hebben consumenten ook buiten de openingstijden het gevoel dat zij een persoonlijke behandeling krijgen. De waardering van Lot is terug te zien in de eerste reacties van klanten. Ze vinden het heel fijn om op deze manier geholpen te worden en een aantal klanten gaf zelfs aan dat zij niet doorhadden dat zij met een robot hadden gesproken”, zegt Jeroen Bosscha, ontwikkelaar van Lot.

Lot is te vinden op bespaarmetlot.nl, waar je zonder account of inloggegevens met haar kunt praten en op Facebook Messenger onder de naam Bespaar met Lot. Als je het gesprek met Lot aangaat, stelt zij een aantal vragen over je energieverbruik en je woonsituatie zodat zij een vergelijking voor je kan maken. De conversatie met Lot is zo ingericht dat je zelf kunt kiezen hoe gedetailleerd de informatie is die je krijgt. Je kunt binnen twee minuten het goedkoopste contract afsluiten, je kunt ervoor kiezen om de groenste of best beoordeelde contracten te vergelijken en je kunt worden doorverbonden met de klantenservice als je nog aanvullende vragen hebt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.