Ads Top

PHYSEE wint Greenchoice Energieprijs

Vandaag is de winnaar bekendgemaakt van de Greenchoice Energieprijs. Deze prijs voor het beste idee dat de overgang naar 100% groene energie in Nederland kan versnellen, is uitgereikt aan PHYSEE. PHYSEE maakt nieuwe bedrijfspanden vrijwel volledig energieneutraal met zogenoemde ‘powerwindows’: ramen die via onzichtbare zonnecellen licht omzetten in elektriciteit.

Op Duurzame Dinsdag staan innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving centraal. Honderden ideeën zijn vandaag in Sociëteit de Witte overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma. In verschillende categorieën - waaronder energie, natuur en voeding - werden voor de beste ideeën prijzen uitgereikt. De categorie ‘energie’ kende drie genomineerden: PHYSEE, Nerdalize met een idee om de restwarmte van computerservers om te zetten in warm water én Thermopunt Katwijk met een CO2-warmtepomp waarmee huizen zonder veel aanpassingen gasloos kunnen worden.

PHYSEE ontving de Greenchoice Energieprijs uit handen van de jury, die werd voorgezeten door duurzaam ondernemer Maurits Groen. Uit het juryrapport: “PHYSEE experimenteert met zonnepanelen verwerkt in glas. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar kan in potentie de energietransitie versnellen. Een startup met dit doel getuigt van lef!”

Met de Energieprijs wil Greenchoice ideeën, startups en innovaties stimuleren die echt bijdragen aan een duurzame wereld. De duurzame energieleverancier helpt iedereen groene keuzes te maken. Dat wil zeggen: bewust omgaan met energie, verspilling vermijden en zelf duurzame energie opwekken. Zo wordt Nederland steeds groener.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.