Ads Top

Duurzaam woningproject Groene Mient geopend

Op dinsdag 12 september werd de ecologische wijk de Groene Mient geopend. Het is de eerste energieneutrale woonwijk in Nederland die door bewoners zelf is gemaakt. Zij hebben zelf de rol van projectontwikkelaar uitgevoerd.

Energieneutraal Groene Mient wordt gebouwd aan de Mient op de plek van het voormalige Maris College in de Vruchtenbuurt in Den Haag. In Groene Mient staan 33 huizen rondom een ecologische tuin. De woningen wekken jaarlijks evenveel stroom op als nodig is voor hun verwarming en warm water.

Er worden verschillende energiesystemen ingezet zoals warmtepompen, zonnecollectoren, slimme balansventilatie, warmwater terugwininstallaties en zonnepanelen. De woningen zijn daarnaast niet meer aangesloten op het gasnet.

De bewoners van Groene Mient noemen hun project een sociaal ecologisch project. De bewoners willen met elkaar samenleven, voor elkaar en de buurt zorgen. Ook gaan ze verantwoord om met energie, grondstoffen en voedsel. De bewoners delen een grote gemeenschappelijke tuin en een gemeenschappelijke ruimte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.