Ads Top

Stedin maakt ligging laagspanningsnet inzichtelijk

Netbeheerder Stedin biedt de ligging van het laagspanningsnet aan als open data op haar website. Door deze gegevens openbaar te maken helpt Stedin partijen om keuzes te maken voor de realisatie van bijvoorbeeld laadpalen. Hoe dichter deze op het energienet van Stedin worden aangesloten, hoe goedkoper de elektriciteitsaansluiting wordt. Stedin helpt op deze manier andere partijen sneller stappen te maken.

Bij Stedin komen dagelijks verzoeken binnen voor aansluitingen op het elektriciteitsnet. Denk hierbij aan openbare verlichting, parkeerautomaten, laadpalen, grote installaties met zonnepanelen of zelfs hele nieuwbouwwijken. Na een aanvraag bekijkt Stedin hoe het systeem aangesloten kan worden en wat de klant hiervoor moet betalen. Door de ligging van het laagspanningsnet openbaar te maken, kan een klant, voordat hij een aanvraag bij Stedin doet, bekijken wat een goede plek is om bijvoorbeeld laadpalen te plaatsen. Hoe dichter dit kan op het elektriciteitsnet, hoe minder werk er door Stedin verricht hoeft te worden en hoe goedkoper de aansluiting voor de klant wordt.

De informatie over de ligging van ons laagspanningsnet is voor iedereen inzichtelijk. Stedin stelt de open data op twee verschillende manieren beschikbaar. Via een online kaart of door een SHP-bestand in een kaartprogramma te importeren. Andere open data die Stedin aanbiedt zijn het standaard energiejaarverbruik in Stedin-gebied, de grootschalige aanbieding van slimme meters en gasvervangingsdata . Alle open data van Stedin is te vinden op www.stedin.net/zakelijk/open-data.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.