Ads Top

Definitieve koop- en verkoopovereenkomst Ziut

Alliander, Enexis Groep en SPIE Nederland hebben een definitieve koop – en verkoopovereenkomst getekend. Dit betekent dat Ziut per 8 september 2017 is overgedragen aan SPIE Nederland.

In juli kwamen alle partijen tot een overeenkomst op hoofdlijnen. Afstemming met ACM en medezeggenschap heeft geleid tot een definitieve overeenkomst. Ziut heeft meerdere locaties verspreid door heel Nederland, met een hoofdkantoor in Arnhem en heeft 440 vaste medewerkers in dienst. Ziut blijft in de huidige vorm bestaan. Dat betekent dat alle medewerkers van Ziut in dienst blijven en de huidige arbeidsvoorwaarden en CAO’s van kracht blijven.

Ziut is in 2009 gevormd uit een fusie tussen Liandyn (Alliander) en IP Lightning (Enexis). Na deze fusie is Ziut op afstand gezet van de aandeelhouders, Alliander Participaties B.V. (53%) en Fudura B.V. , onderdeel Enexis Holding N.V. (47%), met als doel de onderneming te verzelfstandigen. Alliander en Enexis Groep richten zich voornamelijk op het beheer van elektriciteits- en gasnetten en focussen zich op een duurzame energievoorziening voor nu en in de toekomst. De diensten van Ziut passen niet bij de strategische kernactiviteiten van zowel Alliander als Enexis Groep. Daarom is besloten de deelneming te verkopen. Het innovatieve karakter en de ervaring van SPIE Nederland bieden een goede en stabiele basis. Ziut kan daardoor flexibel bewegen in een markt die sterk in beweging is en kansen nog beter realiseren en benutten

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.