Ads Top

UT-campus krijgt solar-powered laadstation e-bikes

Universiteit Twente krijgt een nieuw ontworpen laadstation op de campus voor het opladen van de e-bikes, dat onderdeel uitmaakt van de volgende testfase van het Living Smart Campus project ‘Solar Powered e-Bikes.’

Het laadstation, dat één van de drie verschillende oplaadtechnieken vormt in het project, krijgt een plek direct naast gebouw de Spiegel. Naast deze laadvariant, onderzoekt het project nog twee andere oplaadtechnieken, namelijk de solar-bikes waarbij zonnecellen in de wielen zijn geïntegreerd en het nieuw ontwikkelde solar-oplaadsysteem thuis.

Het oplaadstation op de campus biedt 100 procent groene energie voor zes e-bikes. Als het systeem qua design zodanig beveiligd is tegen diefstal en bestand is tegen vandalisme wordt het naar verwachting eind oktober dit jaar geplaatst. De bedoeling is dat 24 deelnemers in het project gebruik kunnen gaan maken van deze laadtechniek.

Dr. Angèle Reinders (ARISE at Design, Production and Management, UT), initiatiefnemer van het Smart Living Campus project ‘Solar powered e-bikes’, heeft het laadstation ontworpen in samenwerking met het facilitair bedrijf en met de bedrijven ‘Bordbusters’ (construction SLBS), ‘Zelziuz’ (PV panels and Invertor) and ‘IpsumEnergy’ (measurement equipment). Zelziuz and IpsumEnergy zijn beide bedrijven uit de regio. De samenwerking met deze (regionale) bedrijven en de UT maakt dat het project een mooi voorbeeld vormt van nationale en regionale innovatie met een potentiële wereldwijde impact.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.