Ads Top

Essent en Groen Gas Almere geven groen gasproductie in Nederland impuls

Energiebedrijf Essent en producent Groen Gas Almere (GGA) geven de opwek van duurzame energie in Nederland een forse impuls. GGA produceert jaarlijks 4 miljoen m3  groen gas, Essent neemt die af en levert die aan haar klanten. Door deze samenwerking wordt ook de uitstoot van 5.000 ton CO2 per jaar voorkomen. De productielocatie van Groen Gas Almere is vandaag tijdens de Nationale Grondstoffendag officieel in gebruik genomen.

Nederland moet aanzienlijk minder energie gaan gebruiken en overstappen op duurzame energie om haar klimaatdoelstellingen te halen. Essent draagt bij aan het behalen van de doelstellingen door onder meer het groen gas dat GGA produceert af te nemen ten behoeve van haar klanten.

Essent is, met 30 procent van de groen gasmarkt, marktleider in Nederland. Zij neemt het gas van leveranciers af en levert het aan haar zakelijke klanten. Klanten zijn bijvoorbeeld NS en ProRail. Met groen gas geven deze bedrijven invulling aan hun ambitie om het energieverbruik van alle gebouwen en infrastructuur in de spoorsector te verduurzamen. Essent verwacht een groei van het aantal groen gasproducenten in Nederland. Zij voorziet dat in de toekomst ongeveer 1 miljard m3 groen gas in Nederland kan worden geproduceerd. Dat staat gelijk aan 10% van het huishoudelijk gasgebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.