Ads Top

Warmetruiendag: verwarm jezelf, niet de wereld

Vandaag doen naar verwachting 200.000 mensen mee aan de grootste klimaatactie van Nederland: Greenchoice Warmetruiendag. Waar het energiedebat vooral gaat over isolatie, financiering en technieken, zet Warmetruiendag al elf jaar de belangrijkste factor voor succesvolle energiebesparing in het zonnetje: de mens. 

Dit jaar stoomt Greenchoice zelf iedereen klaar voor Warmetruiendag met een eigen warme trui, ontworpen samen met de Rotterdamse ‘tekstuele verwenners’ Mwah met de quote “Beter wordt het niet heter". De trui wordt via diverse online media verspreid.

Dit jaar zocht Warmetruiendag door heel Nederland verhalen van mensen over hun lievelingstrui en hun visie op energiebesparing. De trui blijkt stevig in de Nederlandse gewoonten genesteld: zo draagt Jort Kelder het liefst zijn degelijke vest, stylist Bastiaan van Schaik een oversized sweater, kiest fashiondesigner Bas Kosters voor een bedrukte sweater en oud-minister Jacqueline Cramer een gerecyclede wollen trui. De verrassende verhalen en Warmetruienanalyse worden op Warmetruiendag gepresenteerd.

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverband van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid. Energieleverancier Greenchoice steunt de actiedag nu voor de vijfde keer met als motto: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.