Ads Top

Nieuwe lichting afgestudeerden energiemasters draagt bij aan energietransitie

Op donderdag 9 januari ontvingen de eerste negen afgestudeerden van de European Master in Sustainable Energy System Management en zestien afgestudeerden van de European Master in Renewable Energy tijdens een feestelijke bijeenkomst hun diploma.

​De studenten van de European Master in Sustainable Energy System Management, afkomstig uit Frankrijk, Spanje en Nederland, richten zich op de business en economische kant van energietransitie. Hun onderzoeken bevinden zich op het snijvlak van techniek, economie en ICT. Zoals een business case voor de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame elektriciteit in Zaragoza, Spanje en een techno-economische analyse van een elektrische systeem op Ameland op basis van hernieuwbare energie.


De European Master in Renewable Energy vertrekt vanuit een technische oriëntatie. De studenten van deze master, afkomstig uit 14 verschillende landen, deden onder meer onderzoek naar de directe omzetting van (zon)licht in elektriciteit van een laadstation voor elektrische voertuigen in India, de aerodynamica van windturbines en de optimalisatie van kristallijn silicium zonnecellen.
Beide programma's zijn internationale masters en worden aangeboden in samenwerking met EUREC (The Association of European Renewable Energy Research Centers) en andere Europese universiteiten. Tijdens de opleiding studeerden de studenten in ten minste twee EU-landen. Een internationale ervaring waarmee zij hun kansen op de nationale en internationale arbeidsmarkt vergroten

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.