Ads Top

Grootschalige inkoopactie voor isolatie woningen in provincie Groningen

Vanaf 27 januari starten 12 gemeenten uit Groningen met een collectieve inkoopactie voor isolatie. De deelnemende gemeenten zijn Eemsmond, Haren, Winsum, Slochteren, Oldambt, Zuidhorn, Marum, Grootegast, Leek, Pekela, Veendam en Ten Boer. Koopwoningeigenaren kunnen zich tot en met 28 februari vrijblijvend inschrijven voor een collectieve inkoopactie voor isolatie.

Door de vraag naar isolatie binnen de provincie Groningen te bundelen kan er scherper worden ingekocht. De gebundelde vraag wordt vervolgens op de markt aangeboden. Gekwalificeerde bedrijven bieden op de gebundelde vraag waarna een notaris de winnende biedingen selecteert. Deelnemende leveranciers voldoen aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie gewaarborgd worden. Na deze veiling ontvangen deelnemers een vrijblijvende offerte. Dit zorgt voor een flinke kostenbesparing bij woningeigenaren.

In de actie worden verschillende type isolatiemaatregelen aangeboden zodat de meest passende maatregel(en) kan worden gekozen. De keus bestaat uit spouwmuur-, vloer-, dakisolatie en dubbel glas. De deelnemer wordt daarbij geholpen. Voor 20 euro ontvangen huiseigenaren een gespecialiseerd adviseur aan huis die thuis een onafhankelijk isolatie-advies geeft. In overleg met de bewoner wordt daarna bekeken welke maatregel toepasbaar en wenselijk is.

De collectieve inkoopactie is een initiatief van het Energieloket Groningen en biedt volop kansen voor het lokale midden- en kleinbedrijf. Deze actie is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Groningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.