Ads Top

Treinen op windstroom trekken wereldwijd de aandacht


Sinds 1 januari 2017 rijden alle elektrische treinen van NS op 100 procent windstroom en daar is men best een beetje trots op. Om hiervoor aandacht te vragen werd NS-president-directeur Roger van Boxtel voor een filmpje aan een oer-Hollandse windmolen vastgebonden. Met de trein kun je reizen zonder te vervuilen, zo was zijn boodschap. Dat trekt nu wereldwijd de aandacht. De afgelopen weken zijn we gebeld door media vanuit Oekraïne tot Frankrijk en vanuit Australië tot in de VS. Overal willen ze weten hoe dat zit met die treinen op windenergie.

De video is sinds publicatie eind vorig jaar totaal ruim 1,7 miljoen keer bekeken op YouTube of Facebook en duizenden keren gedeeld. In totaal zijn ongeveer 90 artikelen in de media verschenen over dit filmpje en/of het bijzondere stroomcontract. Daarvan dus ook veel in de internationale media, van Taiwan tot Nieuw-Zeeland en Rusland. In totaal zijn in de afgelopen drie weken vijf internationale mediaploegen naar onze treinen op windstroom komen kijken. Vorige week hadden we een Britse tv-ploeg op bezoek van Formula-e - een programma dat in 65 landen wordt uitgezonden. Zo zie je maar weer, waarin een klein land groot kan zijn. 

Ook is energiepartner Eneco ondervraagd bij enkele van de interviews. De Oekraïense TV heeft inmiddels al uitgezonden, komende weken volgen de andere media. Kijk het nieuwsitem hieronder: tot onze verrassing spreken onze reizigers en woordvoerders ineens vloeiend Oekraïens!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.