Ads Top

Nieuwe top 10’s zuinige auto’s

Hybridetechniek in SUV’s rukt op. Die conclusie trekt de ANWB naar aanleiding van de nieuwste Top10’s Zuinige Auto’s, die de bond maakt in samenwerking met Natuur & Milieu.

De Toyota C-HR en de Kia Niro zijn goede voorbeelden van SUV’s die zijn uitgerust, of kunnen worden uitgerust, met hybridetechniek. In de Top 10 Middelgrote Auto’s op Benzine staan de Toyota en de Kia op respectievelijk plaats 5 en 6. De Toyota C-HR haalt een praktijkverbruik van 1 op 17,9, de Kia Niro scoort 1 op 17,6. Voor SUV’s zijn dat mooie cijfers. Opvallend in deze Top 10 is sowieso dat de eerste zes plekken worden ingenomen door hybride auto’s. Op plek twee komt de Hyundai IONIQ nieuw binnen (praktijkverbruik 1 op 18,8). De onbetwiste nummer 1 blijft de Toyota Prius (1 op 20,1).

In de andere klassen is niet veel schokkends gebeurd. In de Top 10 Middelgrote Auto’s op Diesel is de Citroën C4 Cactus gestegen naar de eerste plek en kukelde de Volvo V40 Nordic 2.0 D2 van de derde plaats naar plek 10. Nieuw in deze Top 10 is de Fiat Tipo 1.6 MJD op plek 6.

In de Top 10 Grote Auto’s op Diesel is de nieuwe Alfa Romeo Giulia 2.2D binnengekomen op plek 10. Hij deelt die plek overigens met zijn grote concurrent de BMW 320D. De Opel Insignia 1.6 CDTi Ecoflex Business is uit deze Top 10 verdwenen.

De ANWB en Natuur & Milieu hebben de klasse-indeling enigszins aangepast. De Niro is verplaatst naar de Top 10 Middelgrote Auto’s op Benzine, waar hij beter tot zijn recht komt. Voorts heeft TNO de formule aangescherpt op basis waarvan het praktijkverbruik wordt berekend. TNO houdt daarbij rekening met de nieuwste datagegevens en inzichten en de laatste stand der autotechniek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.