Ads Top

IenM eerste ministerie met CO2-bewust certificaat

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), inclusief de onderdelen RWS, ILT, KNMI en PBL, heeft zich als eerste ministerie gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder. Staatssecretaris Dijksma kreeg op 16 februari het CO2-bewust certificaat overhandigd. Het afgelopen jaar heeft IenM een forse CO2-reductie bereikt van 17 procent ten opzichte van 2015. Het ministerie wil uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal zijn en de komende tijd doorgroeien naar de hoogste trede van de prestatieladder.

De forse CO2-reductie van 17 procent heeft IenM vooral bereikt door de inkoop van groene stroom van Nederlandse bodem en toepassing van biobrandstoffen bij de Rijksrederij. Ook vervanging openbare verlichting langs snelwegen door LED draagt nu, maar vooral in de toekomst, substantieel bij aan reducties. De uitstoot en besparingen van het ministerie worden voornamelijk door Rijkswaterstaat bepaald.

IenM wil uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal zijn en de komende tijd doorgroeien naar de hoogste trede (trede 5) van de prestatieladder. Afgelopen week stelde IenM nieuwe ambities voor de duurzaamheid van de eigen organisatie vast. Deze ziju gecentreerd rond drie prioriteiten: klimaat en energie, circulaire economie en verankering van duurzaamheid in alle werkprocessen. De komende maanden worden de ambities en acties van het ministerie op dit vlak samen met medewerkers en stakeholders verder uitgewerkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.