Ads Top

Een platform voor versnellen implementatie industriële warmtepomp technologie

Om een duurzame en toekomstbestendige procesindustrie te realiseren, is het essentieel om de CO2-voetafdruk van industriële processen te verminderen. Warmtepomp technologie gaat een belangrijke rol spelen bij het realiseren van deze reductie. Om het potentieel van industriële warmtepompen op grote schaal te ontketenen, moeten nog wel enkele barrières worden verwijderd. Deze barrières hebben betrekking op het bewustzijn en de betrokkenheid van alle belanghebbenden, variërend van partijen die actief zijn in de technologie-ontwikkeling en implementatie tot aan de financiële sector en beleidsmakers. Op initiatief van de TKI Energie & Industrie, bundelen ECN, ISPT en IEExperts hun krachten om een ​​blauwdruk te maken voor een breed platform om de industriële uitvoering van de warmtepomp-technologie te versnellen.

In de komende maanden worden belanghebbenden uit verschillende sectoren uitgenodigd een visie op de status en het bewustzijn in hun vakgebied van de warmtepomp-technologie te geven en hun ideeën over de mogelijkheden voor grootschalige adoptie te delen. Ook worden de ontwikkelingen van de technologie en de beoogde toepassingen in kaart gebracht.

Dit onderzoek moet leiden tot een blauwdruk van het platform dat belemmeringen van grootschalige toepassing van industriële warmtepompen aan de kaak stelt. Een belangrijke functie van het platform is bewustzijn creëren over de kansen en mogelijkheden van industriële warmtepompen binnen de doelmarkten. Dit opent de weg naar brede implementatie door middel van een gezamenlijk inzicht in de beschikbaarheid en de time to market van de technologie. Bovendien, de actieve betrokkenheid van de overheid in het platform biedt de mogelijkheid om effectieve beleidsmaatregelen voor te bereiden en door te voeren en zo  de implementatie van de technologie kracht bij te zetten.

Dit platform zal resulteren in een ecosysteem voor de hele waardeketen, dat de brede beschikbaarheid van betaalbare warmtepomptechnologie voor de industriële implementatie mogelijk maakt. Dit zal de enorme potentie van de warmtepomp technologie op de gebieden van energiebesparing en CO2-footprint reductie in de industrie ontgrendelen.

Het vooronderzoek naar de invoering van de warmtepomp technologie-platform zal naar verwachting in april 2017 worden afgerond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.