Ads Top

Essent laat medewerkers op groene energie werken

De energie die Essent nodig heeft om haar medewerkers op haar kantoren te laten werken, zal in 2017 volledig duurzaam zijn opgewekt. Voor haar stroom gebruikt Essent windenergie uit Nederland. Het gas waarmee Essent haar gebouwen verwarmt wordt ook volledig uit biogas verkregen. Daarnaast zal Essent de CO2-uitstoot van haar leasewagenpark en overige autoverbruik compenseren.

Essent gebruikt zo’n 210.000 m3 groen gas voor het verwarmen van kantoorruimtes en zes gigawattuur stroom per jaar. Gezien haar duurzaamheidsambities en haar positie op de groen gasmarkt, wil Essent haar eigen energie uit duurzame bronnen halen.

Het groen gas dat Essent voor eigen doeleinden gebruikt, wordt uit biogas verkregen dat is opgewerkt tot aardgas. Voor de stroom koopt zij Essent Windpower. De broeikasgasemissies van haar leasewagenpark en overige autoverbruik compenseert Essent door CO2-credits in te kopen van het Tambopata REDD+ project in Peru, een project voor het beschermen van het tropisch oerwoud.

Essent is de grootste leverancier van groen gas in Nederland. Recent won zij de tender voor het leveren van jaarlijks 13,7 miljoen kubieke meter groen gas aan NS Stations en Prorail tot en met 2023. In juni 2016 introduceerde zij met Tamoil het merk OGO CNG, waarmee Essent duurzaam rijden op groen gas voor iedereen in Nederland bereikbaar wil maken. Inmiddels zijn er vijf stations operationeel en worden er binnenkort acht stations geopend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.