Ads Top

Provincie helpt zes dorpen en buurten energieneutraal te worden in 2019

De provincie gaat zes Groninger energie-initiatieven verder helpen bij de financiering, publiciteit en regelgeving rondom de ruimtelijke inpassing. Het gaat om de stichting Paddepoel Energiek, Energie Coöperatie Oostwold, Lopster Energie Coöperatie, Zonnedorpen Leermens, 't Zand, Zeerijp, Zijldijk, Steendam gas(t)vrij en Boven Pekela Energie Neutraal. De zes projecten werden geselecteerd na de bijeenkomst van 28 november 2016 in het provinciehuis, waar bijna dertig initiatieven uit de hele provincie zich presenteerden.

Een van de doelstellingen in ons programma Energietransitie is om vijf dorpen de komende jaren energieneutraal te laten worden. In overleg met de betrokken organisaties Hanze Hogeschool, Groninger Energie Koepel (GREK), de Natuur en Milieu Federatie Groningen, Buurkracht en Grunneger Power, heeft de provincie na de bijeenkomst van 28 november besloten niet vijf, maar zes projecten te selecteren. Volgens de provincie hebben deze zes initiatieven de meeste potentie om in 2019 energieneutraal te zijn. De projecten krijgen vanuit de provincie Groningen een contactpersoon toegewezen, die hen verder gaat begeleiden. Een aantal van de zes geselecteerde initiatieven hebben zichzelf al gepresenteerd op de Facebookpagina 'Energie in Groningen'.

Ook de initiatieven die niet verkozen zijn, kunnen op support van de provincie rekenen. De hulp zal alleen minder intensief zijn. Voor hen blijft de provincie netwerk- en themabijeenkomsten organiseren en zijn de diensten beschikbaar van GREK, Buurkracht, de Natuur en Milieu Federatie, Grunneger Power en de Hanze Hogeschool (die bijvoorbeeld een energiescan door studenten aanbiedt).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.