Ads Top

Warmetruiendag heeft structureel effect op energiebewustzijn

Nederlanders vinden de Greenchoice Warmetruiendag een simpele, vrolijke en effectieve actie om energie en het klimaat te sparen. En dat werkt! Dat is één van de conclusies van I&O Research na onderzoek onder 2550 Nederlanders. Eén op de vijf deelnemers, 250.000 tot 300.000 Nederlanders, gaat na de actie bewuster om met energie.

Klimaatverbond Nederland en duurzame energieleverancier Greenchoice vieren op vrijdag 5 februari de tiende verjaardag van de Warmetruiendag met een recordaantal aanmeldingen en meer dan 199.000 warme truien en initiatieven door heel Nederland. In tien jaar tijd hebben meer dan 1,5 miljoen Nederlanders hun warme trui aangetrokken en hun verwarming lager gedraaid om energie te besparen.

Nederlanders zien een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd als het gaat om het klimaatprobleem; zeven op de tien Nederlanders vinden dat burgers zelf meer kunnen doen om het klimaat te sparen, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research. Hierbij zien zij veel potentie in het enthousiasmeren van anderen (thuis, op het werk, in de winkel) om de verwarming een standje lager te zetten.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.