Ads Top

Ondernemers werken samen aan nieuwe energie

Zeven grote ondernemingen in Overijssel gaan collega-ondernemers enthousiast maken voor nieuwe energie en energiebesparing. De zeven zogeheten Energiekoplopers zijn gezamenlijk goed voor 7% van het energiegebruik in Overijssel. Deze bedrijven zijn zelf al hard bezig om hun energieverbruik naar beneden te brengen en te vergroenen. Door bij elkaar in de keuken te kijken en te leren van elkaars ervaringen kan een nog groter resultaat worden bereikt. De zeven koplopers (Scania, Apollo Vredestein, Grolsch, Wavin, Akzo Nobel Hengelo, Twence en Urenco) willen hun inspirerende verhalen nu delen met andere bedrijven.

Tijdens de bijeenkomst “Ondernemen met Visie op Energie” op 28 januari vertelden de koplopers over hun ervaringen met verduurzaming van hun energiegebruik. De bijeenkomst werd gehouden in de duurzame Grolsch brouwerij in Enschede , en trok 100 ondernemers.


Gedeputeerde Lievers van de provincie Overijssel: “Het bedrijfsleven als geheel is goed voor ruim 35% van het energieverbruik in Overijssel. Bedrijven spelen daarom een grote rol bij het halen van onze energieambitie: 20% nieuwe energie in 2023. De koplopers zijn allen ondernemers met visie die met duurzaamheid en energiebesparing aan de slag zijn gegaan. Zij zijn een voorbeeld voor anderen. Maar bij andere ondernemers, goed voor 28% van het energieverbruik in Overijssel, is ook veel te winnen.”
De provincie Overijssel heeft allerlei regelingen om het bedrijven makkelijker te maken de stap te zetten naar energiezuinig produceren, zoals brancheprojecten en subsidieregelingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.