Ads Top

Kinderen adviseren Essent over rol in de energietransitie

Vijfentwintig bovenbouwleerlingen (groep 6, 7, 8) van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen gaan structureel meedenken met Essent over haar rol in de energietransitie. Door samen te werken met de kinderen wil het energiebedrijf tot verfrissende ideeën komen om haar bijdrage aan een duurzame energievoorziening te vergroten. Vanmiddag ondertekenden prinses Laurentien, leerkracht Guus Schoonenberg en Chief Commercial Officer Patrick Lammers op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch een samenwerkingsovereenkomst voor de installatie van een Raad van Kinderen. Essent is het eerste energiebedrijf dat de samenwerking voor een periode van drie jaar aangaat.

Patrick Lammers bij Essent: “Dankzij hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid, komen kinderen vaak met verfrissende ideeën waar volwassenen niet aan denken. Bovendien zijn kinderen ook klanten van de toekomst. Daarom nemen we hun stem serieus en laten we ze meedenken over zaken die hun leven nu en in de toekomst beïnvloeden. Bijvoorbeeld hoe Essent en haar klanten elkaar kunnen helpen om het comfort thuis te verhogen en tegelijkertijd energie te besparen.”

Essent werkt voor de installatie van de Raad van Kinderen samen met de Missing Chapter Foundation. Oprichter en directeur, Prinses Laurentien van Oranje: “De energiesector is midden in een transitie en heeft behoefte aan het vermogen om onbegrensd te denken. Juist kinderen kunnen dit. Samen met Essent denkt de Raad van Kinderen mee hoe het beter kan in de toekomst. ”

 Voordat zij hun ideeën presenteren aan en in gesprek gaan met de Raad van Bestuur en directie van Essent, doen de kinderen eerst onderzoek naar Essent en de dilemma’s in de energietransitie onder begeleiding van hun leraar. Guus Schonenberg, bovenbouwleerkracht van basisschool Wittering.nl in Rosmalen: “Het sturen op creatieve denkkracht van kinderen past goed bij het onderwijsconcept van Wittering.nl. Ik verwacht dat de kinderen zullen voelen dat hun ideeën serieus genomen worden, dat ze deel uitmaken van de toekomst en hier ook iets over kunnen inbrengen. Dit zal een fantastische ervaring zijn, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen op school.”
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.