Ads Top

Stedin leidt tweehonderd werkzoekenden op tot monteur slimme meter

Stedin heeft het afgelopen halfjaar bijna honderd voornamelijk werkzoekende technische vakmensen aangenomen en omgeschoold als monteur voor de slimme meter. Ook in 2016 leidt Stedin, met een speciaal zij-instromersprogramma van de eigen Bedrijfsschool, nog eens honderd technici op. Na de opleiding gaan zij de komende jaren honderdduizenden slimme gas- en elektriciteitsmeters installeren.

Tot en met 2020 bieden netbeheerders grootschalig aan alle klanten gratis slimme meters aan. Monteurs gaan deur-aan-deur bij consumenten en bedrijven langs om de gas- en elektriciteitsmeters te vervangen. Met de slimme meter krijgen Nederlanders de mogelijkheid om inzicht in hun energieverbruik te verbeteren en zo energie te besparen. Door natuurlijk verloop verwacht Stedin ook na 2020 behoefte aan deze opgeleide zij-instromers te hebben.

De Stedin Bedrijfsschool heeft een kort, intensief opleidingstraject ontwikkeld waarbij de zij-instromers in acht weken worden opgeleid. De eerste twee weken bestaat uit een theoretische opleiding, waarna zes weken praktijkervaring wordt opgedaan. Het verkorte opleidingsprogramma is mogelijk doordat de deelnemers zijn geselecteerd op hun ervaring in techniek. Na het succesvol afronden van de opleiding kunnen zij als gecertificeerd monteur aan het werk.

Vanessa Jansen is één van de zij-instromers die bij Stedin aan het werk is gegaan. ,,Het ging allemaal erg snel en ik kon met mijn ervaring direct met de opleiding beginnen. Technisch was er voor mij weinig nieuws onder de zon. Ik heb altijd gewerkt in weer en wind. Vies geworden in putjes. IJskoud, kleddernat of bloedheet. Het plaatsen van de slimme meters is daarmee in vergelijking schoon werk en het is leuk om direct bij onze klanten te werken. De werksfeer tussen de collega’s is goed en in het team wil iedereen elkaar graag helpen.’’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.