Ads Top

Verlenging innovatief contract Maasvlakte Olie Terminal en Verwater

Maasvlakte Olie Terminal (MOT) en Verwater hebben hun succesvolle samenwerking op het gebied van tankonderhoud verlengd voor de komende jaren.

MOT is een joint venture tussen Shell, Exxon, BP, Q8, Zeeland Refinery en Vopak. De terminal is één van de grootste opslagfaciliteiten voor ruwe olie ter wereld, met een totale capaciteit van ongeveer 4,6 miljoen kubieke meter, verdeeld over 39 opslagtanks met een gemiddelde diameter van 85 meter en hoogte van 22 meter. Sinds 2007 heeft Verwater het onderhoudscontract voor het gehele tankpark van MOT.

MOT en Verwater werken samen op basis van het MOVE partnerschap. MOVE staat voor de samenwerking tussen MOT en Verwater. Gezamenlijk nemen MOT en Verwater de verantwoordelijkheid voor het onderhoudsprogramma, waarbij Verwater de diensten op het gebied van tankonderhoud, civiel, mechanisch en coating levert. De samenwerking volgens het MOVE concept is gebaseerd op wederzijds begrip en vertrouwen en het delen van ervaring en kennis, met als doel het creëren van continue verbetering en win-win situaties.

Verwater ziet de verlenging van de overeenkomst met MOT als een unieke kans om verder te bouwen op de gezamenlijke successen van het MOVE partnerschap, waarbij veiligheid, kwaliteit, innovatie en continu verbeteren centraal staan.

Als marktleider in onderhoud en nieuwbouw van tankopslagfaciliteiten en industriële installaties bedient Verwater haar opdrachtgevers met mechanische onderhouds- en constructiewerkzaamheden, piping onderhouds- en constructiewerken, civiele werken, opvijzelen van opslagtanks en straal- en coatingwerkzaamheden. Met de overname van Imtech Industrial Services in september 2015 heeft Verwater haar dienstenpakket uitgebreid met E&I (Elektro en Instrumentatie), E&A (Engineering en Automation), panelenbouw, mechanisch onderhoud (Static & Rotating) en de revisie van kleppen en afsluiters.

Met ongeveer 1.000 werknemers realiseert Verwater projecten met de hoogste veiligheids- en kwaliteitsstandaarden op diverse locaties ter wereld. Verwater heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Turkije, Oman, Singapore en de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.