Ads Top

Ballast Nedam verkoopt offshore wind onderhoudscontracten

Ballast Nedam heeft zijn huidige portefeuille van 4 onderhoudscontracten voor offshore windparken verkocht aan Deutsche Windtechnik BV. De transactie omvat ook twee betrokken stafleden en is effectief vanaf 1 januari 2016. Dit biedt kansen voor verdere groei van het team en de portefeuille in een omgeving, die uitsluitend gericht is op de windindustrie.

De verkoop betreft 5-jaarlijkse inspectie- en onderhoudscontracten voor de volgende projecten:

 - Eneco Luchterduinen, een offshore windpark van 129 MW van Eneco en Mitsubishi
 Corporation;
 - Prinses Amaliawindpark, een offshore windpark van 120 MW van Eneco, operationeel sinds
 2007 en onder beheer van Ballast Nedam sinds 2009;
 - Butendiek, een offshore windpark van 288 MW bij de Deense grens in de Duitse Noordzee
 en eigendom van een groep international investeerders;
 - Westermeerwind, een offshore windpark van 144 MW, dat momenteel wordt gebouwd in het
 IJsselmeer, tussen Lemmer en Urk. Siemens Nederland bouwt als EPCM aannemer het gehele
 windpark voor de eigenaar Westermeerwind.

Deutsche Windtechnik BV is een Nederlandse dochteronderneming van Deutsche Windtechnik, een van de grootste Duitse en Europese onafhankelijke dienstverleners in de windindustrie. Bijna 800 medewerkers zorgen voor bijna 3000 windturbines in Duitsland en in heel Europa en zijn sinds acht jaar al betrokken bij onderhoudswerkzaamheden aan 4 offshore windparken.

Ballast Nedam richt zijn strategische focus op het in Nederland en internationaal succesvol verwerven en uitvoeren van integrale projecten op de werkgebieden huisvesting en mobiliteit. Daarnaast werken we aan projecten waar we door onze specialistische kennis en kunde het verschil maken voor de opdrachtgever. Ballast Nedam hanteert daarbij een gedifferentieerde marktbenadering vanuit drie divisies.

Met verdere industrialisatie van het bouwproces door de inzet van innovatieve modulaire concepten en standaardisatie realiseert Ballast Nedam blijvende kwaliteit tegen de laagst mogelijke levenscycluskosten voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.