Ads Top

Er warmpjes bijzitten met groen energielabel

Een woning met een groen label verkoopt beter. Zo’n energielabel is verplicht. Maar waarom wachten tot het moment dat je je huis verkoopt? Wie in een energiezuinig huis woont, geniet van meer comfort. Intussen bespaart u flink op de kosten.

Minder kou en tocht. Dat is wat waard. Wie er warmer bij wil zitten, kan investeren in een energiezuiniger en comfortabeler huis. Hoe minder warmte er weglekt, hoe lager de energierekening uitpakt. Energiezuinige woningen zijn vooral in de provincie Flevoland te vinden. Daar staat veel nieuwbouw. Meer dan de helft (53%) van de Nederlandse huizen had vorig jaar een energielabel C of beter. In 2009 was dat nog 43 procent, blijkt uit de Klimaatmonitor van Rijkswaterstaat.

In het eerste kwartaal van 2015 kregen huiseigenaren een voorlopig energielabel in de bus. Dit label is een schatting. Het is gebaseerd op openbare gegevens over de woning, bijvoorbeeld uit het Kadaster. Het groenste label is A. Energielabel G staat voor de minst energiezuinige woningen. Wie z’n woning verkoopt of verhuurt, moet eerst een definitief label aanvragen. Wie dat niet doet, loopt kans op een boete van maximaal 405 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.