Ads Top

Vattenfall centraliseert haar handelsactiviteiten in Hamburg en Stockholm

Vattenfall heeft het voornemen om haar continentale handelsactiviteiten te centraliseren in Hamburg. In de loop van de komende twee jaar zullen de activiteiten van Amsterdam en Hamburg grotendeels worden samengevoegd op één locatie in Hamburg. De reden is een kostenreductie en sterkere focus op duurzame energie en klanten. Vattenfall heeft een adviesaanvraag ingediend bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) in Nederland en de vakorganisaties geïnformeerd. In Amsterdam zijn 200 medewerkers werkzaam op de Trade floor. De Nordic handelsactiviteiten blijven gevestigd in Stockholm.

De overdracht van de activiteiten zal naar verwachting afgerond zijn in het eerste kwartaal van 2018. Vattenfall heeft de ambitie om een aanzienlijk deel van haar trading en asset optimisation staf van Amsterdam naar Hamburg te verhuizen. “We begrijpen dat dit voorgenomen besluit zal leiden tot een grote onzekere fase voor de betrokken medewerkers", zegt Stefan Dohler, hoofd van de Trade floor. “Vattenfall zal haar medewerkers maximaal ondersteunen bij het vinden van een nieuwe functie binnen of buiten Vattenfall.” In Amsterdam zal een kleine afdeling blijven bestaan om de klanten en het bedrijfsleven in Nederland te blijven ondersteunen en te laten groeien.

Stefan Dohler: "De decentrale energievoorziening van de toekomst zal worden gekenmerkt door lagere marges en kleinere business cases. Om concurrerend te blijven, moeten we een kostenefficiënte en snelle organisatie inrichten. Centralisatie van deze activiteiten op één locatie zal ons helpen om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren. Een goede integratie van de activiteiten betekent dat we onze klanten in de toekomst kunnen voorzien van innovatieve en duurzame producten binnen het nieuwe energielandschap. ‘’

Sinds de aankoop van Nuon in 2009, heeft Vattenfall de handelsactiviteiten gecontinueerd op twee vestigingen in Amsterdam en Hamburg, onder de noemer Business Area Markets. Binnen dit bedrijfsonderdeel zijn de afdelingen asset optimisation, portfolio management, trading en sourcing samen gebracht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.